Alkajaisiksi Hauskaa Wappupäivää!
Vappuaatto sujui erinomaisen hyvässä seurassa ystävien kesken, ja toki vappuna pitää herkutella! Tällä kertaa vaan ei munkit eivätkä tippaleivät kuuluneet repertuaariin, vaan kokeilin ensimmäistä kertaa eläissäni Pavlovaa. Marenki paistui muutama päivä aiemmin erinomaisen hyvin ja vappuaattona se sai täyteekseen tietenkin kermavaahtoa, sekä tuoreita mansikoita ja vadelmia. Ja kyllä oli herkkua!!! :)
Marengin ohje:
4 kananmunan valkuaista, 2,5 dl sokeria, ripaus suolaa, 1 tl (valko)viinietikkaa ja 2 rkl Maizenaa.
Vaahdota valkuaiset suolan kanssa vaahdoksi, lisää sen jälkeen sokeria pikku hiljaa ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävän kaunista. Sekoita varoen siivilöity Maizena ja etikka joukkoon. Levitä tai pursota marenkivaahto öljytylle leivinpaperille halkaisijaltaan n. 26 cm pyöreäksi rinkulaksi. Paista n. 2 tuntia 100 asteessa. Anna jäähtyä rauhassa katkaisemalla lämpö ja avaamalla uunin luukku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti